Angustifolia Felice® p12 3 voor €10,-

10.00

Uitverkocht

Artikelnummer: 3 stuks p12Ø Categorieën: ,

Beschrijving

Lavandula Angustifolia Felice®

Wordt ook wel de spijklavendel of ‘echte lavendel’ genoemd. De bloemen zijn purperachtig blauw en hebben een doorsnede van 3-5mm. De bloeiwijze is aarvormig. De Angustifolia bloeit gedurende de zomermaanden (juni tot augustus). De plantafstand is 30 tot 40cm tussen de planten (een voetje) in. Op een strekkende meter gaan drie planten, rekening houdend met de wortels die zich onder de plant gaan vormen. Deze gaan namelijk niet de diepte in, maar de breedte. Een lavendelplant gaat niet op zoek naar water, maar houdt juist van droge voeten.

Door goed snoeien kunnen de planten compact gehouden worden en zo worden er weer jonge scheuten gevormd. De bladeren zijn grijsgroen van kleur. Ze zijn min of meer lijnvormig en hebben een lengte van maximaal 4 cm. De soortaanduiding Angustifolia is dan ook latijn voor ‘smal blad’.

De Lavandula Angustifolia en is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is een lage, sterk vertakte struik die bekend is vanwege de aromatische olie die gebruikt wordt in de cosmetica. De lavendel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa, waar de plant groeit op droge, rotsige hellingen. Tegenwoordig is de lavendel in grote delen van Europa een populaire tuinplant. De hoogte is circa 30 tot 40cm.

Voor de industrie wordt lavendel gekweekt. De heerlijk geurende bloemen worden verzameld als ze net opengaan. Daarna wordt de olie eruit gehaald.

Extra informatie

Afmetingen 12 × 30 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Angustifolia Felice® p12 3 voor €10,-” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.