Angustifolia Grosso 6-pack

5.95

Uitverkocht

Artikelnummer: 6-pack Categorieën: ,

Beschrijving

Lavandula Angustifolia Grosso

Wordt ook wel de spijklavendel of ‘echte lavendel’ genoemd. De bloemen zijn lichtblauw en hebben een lengte van 7 tot 10cm. De bloeiwijze is aarvormig en wordt gekenmerkt door de extreem lange stelen en aren. De Angustifolia bloeit gedurende de zomermaanden (juli tot augustus). De hoogte inclusief bloemen, is circa 70 tot 80cm.

De Lavandula Angustifolia en is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is een lage, sterk vertakte struik die bekend is vanwege de aromatische olie die gebruikt wordt in de cosmetica. De lavendel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa, waar de plant groeit op droge, rotsige hellingen. Tegenwoordig is de lavendel in grote delen van Europa een populaire tuinplant.

De plantafstand is 15 tot 20cm tussen de planten in. Op een strekkende meter gaan zes planten, rekening houdend met de wortels die zich onder de plant gaan vormen. Deze gaan namelijk niet de diepte in, maar de breedte. Een lavendelplant gaat niet op zoek naar water, maar houdt juist van droge voeten.

Door goed snoeien kunnen de planten compact gehouden worden en zo worden er weer jonge scheuten gevormd. De bladeren zijn grijsgroen van kleur. De soortaanduiding Angustifolia is dan ook latijn voor ‘smal blad’. Door de industrie wordt lavendel gekweekt. De heerlijk geurende bloemen worden verzameld als ze net opengaan. Daarna wordt de olie eruit gehaald.

Extra informatie

Afmetingen 9 × 20 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Angustifolia Grosso 6-pack” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.