Olie 10ml

19.95

Artikelnummer: 10ml Categorie:

Beschrijving

De geur van lavendel heeft een rustgevende werking op de mens. Van oudsher is bekend dat de lavendelplant een ontspannende en rustgevende invloed heeft. Wanneer het reukorgaan de lavendel waarneemt, komt u tot rust. Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Lavendel kan er ook voor zorgen dat emoties in evenwicht komen. Lavendelolie is waardevol bij de behandeling van diverse verwondingen. Door de rustgevende werking van lavendelolie kunt u 1 á 2 druppels op uw kussen doen, hierdoor kunt u beter slapen. Maar u kunt er ook voor kiezen om lavendelolie 60 minuten voor het slapen gaan, te laten verdampen in een geurbrander.

De muggen werende werking van lavendelolie

Lavendel is een plant die etherische olie aanmaakt, met als doel zich te beschermen tegen muggen. Deze oliën zijn eigenlijk een soort van biologische wapens. De lavendelolie kan dus als natuurlijke muggenwering gebruikt worden. Muggen hebben namelijk een hekel aan de geur van lavendel. U kunt een aantal druppels lavendelolie in de ruimte laten verdampen doormiddel van een geurbrander of diffuser. Of u weert de muggen doormiddel van een klein aantal druppels te sprenkelen op uw hoofdkussen of kleding. Kijk hierbij wel uit met vlekken op textiel.

Overige werkingen van lavendelolie

Lavendelolie kent antiseptische eigenschappen. Antiseptische eigenschappen houdt in dat de olie eigenschappen heeft die bacteriën en schimmels kunnen doden.

Het gebruik van lavendelolie

Lavendelolie is op verschillende manieren te gebruiken. De etherische olie kan tegen kwaaltjes gebruikt worden, zoals: emotionele stress, vermoeidheid, depressie, angst, spierpijn, reuma, rugpijn, vastzittende ademhaling of menstruele pijn. Maar ook kan lavendelolie dienen tegen muggen of als luchtverfrissing. Lavendelolie kunnen kwaaltjes verhelpen door middel van de olie te verdampen via een geurbrander. Maar u kunt ook een aantal druppels lavendelolie op een zakdoekje sprenkelen en deze in de buurt leggen. Wanneer u last heeft van spierpijn, reuma of rugpijn kunt u ervoor kiezen om een aantal druppels lavendelolie in een warm bad te doen. Voor menstruele pijn, kunnen er een paar druppels van de olie op de onderbuik aangebracht worden.

Lavendelolie is een populaire etherische oliën. Dit komt voornamelijk doordat lavendelolie een heerlijke geur heeft en voor meerdere kwalen te gebruiken is. Er bestaan verschillende soorten lavendelplanten. De meeste populaire lavendelplanten om lavendelolie uit te verkrijgen zijn: Lavandula Angustifolia, Lavandula Officinalis en Lavandula Vera. De Lavandula Angustifolia is hiervan de meest gewilde etherische olie. Dit komt doordat de Lavandula Angustifolia van de hoogste kwaliteit is en daardoor de meest geneeskrachtige eigenschappen heeft.

De bloemen van de lavendel bevatten de meeste etherische olie. Voor 10ml lavendelolie is 100 á 150kg lavendelbloemen nodig. Lavendelolie is een etherische olie en is daardoor een 100% natuurproduct. Lavendelolie is te herkennen aan de kleurloos tot lichtgele kleur.

Extra informatie

Gewicht 10 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Olie 10ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.