Stoechas Anouk® p19

7.95

Uitverkocht

Artikelnummer: p19Ø Categorieën: ,

Beschrijving

Lavandula Stoechas Anouk®

De Lavandula Stoechas, ook wel kuiflavendel of vlinderlavendel genoemd, is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is een sterk vertakte en opvallend geurende struik. De soort komt voor in het Middenlandse Zeegebied op droge, steenachtige rots hellingen. Vaak zijn ze in gezelschap van kurkeiken.

De hoogte is circa 50cm. De bladeren zijn grijsachtig groen en fluweelzacht. De bloemen zijn lijnvormig en worden maximaal 4cm lang.

De bloemen lijken op die van de echte lavendel, maar zijn korter en bevinden zich dichter bij het groen. Ze vormen langwerpige aren met aan de top enkele purperkleurige schutbladen. De vliezige schutbladen lijken op een vlinder, vandaar de naam vlinderlavendel of kuiflavendel genoemd

De vlinderlavendel bloeit eerder dan de echte lavendel (Lavandula Angustifolia) van april tot september. Wanneer de uitgebloeide bloemen eruit op tijd worden uitgeknipt, kan de vlinderlavendel meerdere keren per jaar in bloei komen. Deze lavendel is echter minder sterk in de wintermaanden. Ze kunnen wel wat vorst hebben, maar zijn gevoelig voor langdurige en lage temperaturen.

Extra informatie

Afmetingen 19 × 30 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stoechas Anouk® p19” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.